Fotogalerie - Balada pro banditu: „Zabili, zabili chlapa z Koločavy“

V pondělí 4.března žáci 3.ročníku oboru Nábytkářství a Stavebnictví vyjeli na exkurzi do Prahy.

První naše kroky vedly na Václavské náměstí, kde jsme měli rozchod na oběd a prohlídku blízkého okolí. Odtud jsme vyrazili k Národnímu divadlu, kde nás čekala komentovaná prohlídka. Divadlo jsme prošli od nejspodnějšího patra, kde se nacházejí slavnostní základové kameny z významných míst naší vlasti, přes galerie až po terasu se sochami trig a krásným výhledem na Karlův most a Hradčany.

Po prohlídce jsme se přesunuli do hotelu na Kampě, kde jsme se ubytovali a krátce si odpočinuli před malou procházkou po Malé Straně.

Večer nás čekal hlavní program exkurze, a to představení v Divadle na Vinohradech Balada pro banditu, jež je úspěšná divadelní adaptace románu od Ivana Olbrachta.

Výkony herců, živá kapela a krásné písně nás zcela vtáhly do děje, až jsme měli pocit, jako bychom se sami nacházeli v Koločavě v Podkarpatské Rusi. Příběh o lásce, zradě a touze po svobodě v nás zanechal silný zážitek, za který byli herci odměněni mnohaminutovým potleskem.

Druhý den jsme se hned po snídani vydali vzhůru do kopce podél Hladové zdi na Petřín, kde jsme navštívili Zrcadlové bludiště. Při pohledu do různě vydutých a zakřivených zrcadel jsme nepoznávali sami sebe, jak jsme směšně vypadali.

Obohaceni dobrou náladou a pěknými zážitky jsme se pomalu vydali na hlavní vlakové nádraží a na cestu domů.

Ing. Tomáš Čermák

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS