Fotogalerie - Miniflorbal

Mimo florbalu je ještě malý florbal pro malé děti. Tomu, co provozujeme u nás v tělocvičně, říkám miniflorbal. Hrajeme totiž na ploše 25 x 13 metrů, na položené branky, tři na tři bez brankářů.

Na letní turnaj v miniflorbalu tříd se přihlásilo osm družstev. V pondělí 26. června jich však dorazilo jen šest. Odpadli elektrikáři z 1EU. A učitelé.

Na upadající tělesnou zdatnost žactva jsme si, nejen my, tělocvikáři, ale učitelé všeobecně, dávno navykli. Bohužel je tímto nešvarem postižen již i samotný sbor. Třeba na odbíjenou se tento školní rok, místo potřebných dvanácti, scházeli učitelé čtyři.

A letního miniflorbalu byli schopni se účastnit učitelé dva. No, schopni. Schopen jeden. Ten mladší. Starší s nakopnutým palcem. Stačil ještě jeden schopný, aspoň trochu. Sice bychom stejně jako na vánočním turnaji neměli nikoho na střídání, ale mohli jsme hájit čest našeho stavu.

Z dalších učitelů, přicházejících v úvahu, má jeden tenisový loket (hrát měl přece florbal!), další kolena, třetí záda a čtvrtý všechno dohromady. Další dva daný den nemohli, majíc údajně neodkladné záležitosti.

„Je to marný, je to marný, je to marný…“ Dosti výlevů, pokročme k rozboru průběhu, poprvé čistě žákovského, turnaje.

Dvě základních skupiny po třech. V rámci skupiny se střetl každý s každým. Vítěz jedné skupiny se pak křížem utkal s druhým nejlepším ze skupiny druhé a poražení z těchto dvou zápasů poté bojovali o bronz. Nakonec proběhlo finále.

Stručně řečeno, odpadli dva, pak další dva, aby zůstali dva v boji o zlato.

V první skupině byli nejlepší Oranžoví z 1NV, pak Černí z 1PZ, nepostoupili Žlutí z 1S. Druhou skupinu nejúspěšněji zvládli Růžoví ze 2T, pak Fialoví z 1PO, vypadli Šedí z 2PZ.

Křížem nejprve 1NV jasně přehrálo 1PO 7:2, následně obdobně 2T rozneslo na kopytech 1PZ 6:1. Bronz získalo 1PO, když nad 1PZ vyhrálo 6:4.

Ve finále ukázalo více sil 2T. S 1NV zvítězilo zřetelně 4:1.

 

Nafotil Ondřej Sekanina; pořádal, pískal a sepsal Robert Suchánek, třídní učitel 2T.

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS