Fotogalerie - Invenční soutěž zná své vítěze, poezii ve II. kategorii zcela ovládli naši žáci

V úterý 20. června proběhlo slavnostní vyhlášení Invenční soutěže pořádané naší školou. Za účasti paní spisovatelky Petry Dvořákové, starosty města Letovice Mgr. Petra Novotného a ředitelky školy Ing. Heleny Marešové převzali svá ocenění žáci středních a základních škol Jihomoravského a Pardubického kraje.

Letos bylo do soutěže přihlášeno 64 výtvarných a literárních prací, které hodnotila 5 členná odborná porota v následujícím složení:

  • Petra Dvořáková, spisovatelka a redaktorka;
  • Bc. Blanka Veselá, kurátorka sbírkových fondů Muzea města Letovice;
  • Romana Hoderová, vedoucí Městské knihovny Letovice;
  • MgA. Štěpán Vrbický, člen Umělecké rady MSŠ Letovice;
  • Mgr. Alena Opršalová, vyučující českého jazyka MSŠ Letovice.

Po slavnostním vyhlášení následovala beseda s patronkou soutěže, paní Petrou Dvořákovou, která se kromě práce na svých knihách zároveň věnuje redaktorské činnosti v nakladatelství Host. Přiblížila nám tedy cestu knihy od prvních rukopisů až po vydání. Následovala celá řada dotazů nejen na proces tvorby knihy, ale i na osobní zkušenosti a tipy pro psaní.
Gratulujeme oceněným a děkujeme všem žákům i pedagogům, kteří se do soutěže zapojili.
Rády bychom touto cestou poděkovaly také městu Letovice a Masarykově střední škole Letovice, bez jejichž podpory by se soutěž nemohla uskutečnit, a těšíme se na příští ročník.

Mgr. Markéta Machová, Mgr. Alena Opršalová

„Milí mladí autoři. Předně bych vám všem chtěla moc poděkovat za to, že jste se rozhodli přispět do naší soutěže. Věřte mi, že si umím představit, jak náročné je sednout si k čistému listu papíru a začít psát. Projevili jste nejen vůli a trpělivost, ale především obrovskou fantazii, kritické myšlení a tvůrčí schopnosti. A to je nesmírně důležité. Jsou to totiž schopnosti, které se vám budou hodit po celý život, zdaleka nejen v psaní. Díky nim máte možnost udělat nejen svůj život, ale i celý náš svět lepším. Děkuji vám všem, že jste i můj svět obohatili a přispěli k tomu, že je krásnější.
Jak to na soutěžích chodí, museli jsme vybírat a hodnotit, a to není pro nikoho jednoduché. Těm, kteří se umístili na některém z oceněných míst, ze srdce gratuluji. Pokud ale nejste mezi oceněnými, moc prosím – nepřestaňte psát a tvořit. Cenu si ve skutečnosti zaslouží opravdu každý z vás. A co víte – třeba na nějakou příště dojde.”

(slova Petry Dvořákové k začínajícím autorům)

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS