Fotogalerie - Výlet třídy 3NV

Naše třída 3NV se vydal na výlet směrem na jih, na Moravu. Ubytování bylo přímo v centru Pálavy, v obci Perná, která leží přímo v srdci vinařské oblasti. Co dům, to vinný sklípek. Pobyt zde byl převážně o prozkoumávání místní krajiny, a tak jsme prvním dnem vyšli vstříc vinicím, skalám, ale také několika kopečkům přímo do krásného Mikulova. Cestou tam jsme navštívili Sirotčí hrádek i vápencový vršek Kočičí skála. Po chvilce chůze jsme již před sebou měli město Mikulov. Poobědvali jsme a vzápětí se vydali křížovou cestou na Svatý kopeček. Krásný pohled na město nás přinutil si tuto scenérii uchovat, společné foto bylo ideálním řešením. Sejít k lomu už bylo za odměnu. Smočit si chodidla bylo pro všechny příjemné. Poté se vracíme na ubytování do Perné. Hezký den nakonec zakončujeme posezením na venkovní terase.

Druhý den jsme využili ke zdolání nejvyššího kopce Pálavy, Děvínu. Dalo nám to zabrat, ale zvládli jsme to! Pokochání na nádrž Nové Mlýny a na vesničky kolem ní byl hezký zážitek. Sešli jsme na známé trosky, Děvičky. Pohled na obec Pavlov byl dominantou této zastávky. Po spočinutí jsme se vydali po modré stezce a zhlédli proslulý Pálavský špunt. Následoval přesun na ubytování. Večerní program spojený s hudebním doprovodem a vinařskou exkurzí byl výborným zpestřením.

Poslední den pobytu přišel poněkud rychle. Cestou nazpět jsme ještě navštívili Archeopark v Pavlově. Edukace v oblasti lidské historie byla zajímavým zakončením pobytu. Po dobu celého výletu bylo optimální počasí, a tak vše vyšlo na jedničku. Třídní výlet byl dobrým prostředkem, jak společně ukončit třetí ročník, ale zároveň do toho posledního vkročit s úsměvem.

Hugo Charvát, student třídy 3NV

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS