Fotogalerie - Zedníci postupují do finále ČR s druhým místem z moravských týmů

Cech zedníků ČR se rozhodl podpořit získávání chybějících kvalitních řemeslníků organizováním zcela nového typu dovednostní soutěže žáků zednických oborů s názvem „ZEDNICKÉ KLÁNÍ“.

Regionální kolo 1. ročníku soutěže „Zednické klání“ se konalo v Akademii řemesel Praha 12.4. pro týmy škol z Moravy a 13. 4. 2023 pro týmy z Čech.

Ze sedmi soutěžních týmů z Moravy postupují tři nejlepší do finále spolu s třemi nejlepšími týmy z Čech, které vyšly také z jednodenního klání sedmi českých týmů. Finále proběhne ve dnech 16.-17.5.2023 v centrálním skladu společnosti Wienerberger s.r.o. v Dolních Jirčanech u Prahy.

 

V jednodenní soutěži bylo úkolem tříčlenného družstva podle výkresu postavit segment z cihel firmy Wienerberger. Matěj Hund s Richardem Vaníčkem z prvního a Daniel Štěpán z třetího ročníku oboru Zedník se úkolu zhostili velmi dobře a umístili se na 2. místě.

Kluci tak postupují do zmíněného finále a mohou opět prověřit své schopnosti ve stavbě z materiálů Porotherm a Ytong. Na soutěž je připravují učitelé odborného výcviku Petr Vacula, Josef Kubín a Mgr. Petr Ošlejšek.

Gratulujeme a přejeme úspěch ve finále!

 

Ing. Marek Chládek

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS