Fotogalerie - Naši zedníci třikrát první na soutěži SKILL 2022

Ve dvou zářijových dnech se po delší covidové odmlce sešli na náměstí ve Vysokém Mýtě žáci stavebních oborů středních škol na mezinárodní soutěži Řemeslo/Skill 2022. Tato soutěž je v současnosti největší soutěžní přehlídkou pro budoucí mistry zedníky a montéry suchých staveb z tuzemska i zahraničí.
Masarykovu střední školu reprezentovaly dvě dvoučlenná družstva žáků ve složení David Škrabal – Dalibor Doležel v kategorii zedník a Dalibor Muller – Adam Šmíd v kategorii montér suchých staveb.

Chlapci v kategorii zedník prováděli zdění fragmentu podle soutěžního zadání z materiálů od společností YTONG a HELUZ, zhotovili omítku BAUMIT a prováděli zateplení nosné konstrukce materiálem firmy ISOVER. V kategorii montér suchých staveb čekala soutěžící montáž přesazené, dvojitě opláštěné stěny, provedení podlahy a dokončení opláštění instalační předstěny.
Soutěž byla pořádána pod patronací firem, vysoké školy, kraje i města a byla bohatě dotována sponzorskými dary.

Obě družstva našich adeptů zednictví reprezentovala příkladně školu a nasbírala cenné zkušenosti. Chlapcům Davidu Škrabalovi a Daliboru Doležalovi se podařilo předstihnout v profesní zdatnosti všech 12 konkurenčních týmů a získali nejvyšší ocenění – 1. místo, a to dokonce ve třech kategoriích. Naši žáci získali titul MISTŘI ZEDNICKĚHO ŘEMESLA a cenné sponzorské odměny.

Velké poděkování za přípravu našich chlapců na mezinárodní soutěž náleží panu učiteli odborného výcviku Mgr. Petru Ošlejškovi, který žákům nejen předává své odborné zkušenosti a dovednosti, ale také je pro ně inspirací a prototypem správného muže. Stejné poděkování si zaslouží pan učitel odborného výcviku Roman Smékal, který soutěžící vyučoval v přecházejícím roce.

Pořadí všech soutěžních kategorií zde: https://www.klickevzdelani.cz/Verejnost/Hura-do-lavic/Souteze/ve-vysokem-myte-zvitezila-stavebni-remesla

Ing. Helena Marešová
 

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS