Fotogalerie - Mistrovství ČR oboru Truhlář 2022

Dne 21. 4. 2022 se uskutečnilo pro žáky oboru Truhlář v areálu BVV Brno v rámci veletrhu nábytku MOBITEX finálové kolo této soutěže. Organizátorem celého mistrovství republiky a pořadatelem finálového kola byla ISŠ Slavkov u Brna a vyhlašovatelem KLASTR českých nábytkářů.
Hlavním cílem soutěže je podpora, zvyšování kvality a rozšiřování péče o talentované žáky a umožnit jim pravidelně měřit své dovednosti v daném oboru. Dalším cílem je zvýšit propagaci, prestiž a atraktivnost oboru truhlář na veřejnosti, zapojit co největší počet firem a dodavatelů do vzdělávání a především získat nové zájemce pro tento obor a tím uspokojovat požadavky na trhu práce. Soutěž je zařazena do přehlídky „České ručičky“, zaměřené na popularizaci učňovského školství a jejím mediálním partnerem je Dřevařský magazín.
Jedná se o soutěž jednotlivců, do jejíhož brněnského finále postoupilo 13 vítězů předchozích regionálních kol proběhnuvších v rámci jednotlivých krajů ČR, k nimž se přidalo i 6 žáků z pozvaných partnerských škol ze Slovenska, Polska a Maďarska.

Finalisté měli za úkol za 5 hodin vyrobit před návštěvníky veletrhu krmítko pro ptáky, kterou hodnotila nezávislá komise. Mistrem České republiky se stal žák z Benešova u Prahy. Náš žák Dominik Sabol jako vítěz Jihomoravského kraje nezklamal a skončil v silné konkurenci na krásném 6. místě. Gratulujeme a děkujeme panu učiteli Palinkovi za jeho přípravu.
Nejlepším zahraničním účastníkem byl vyhodnocen žák z polské Kalwarie. Všichni soutěžící obdrželi upomínkové předměty a drobné dárky a Ti nejlepší si odnesli hodnotné ceny a vítěz i finanční odměnu.

Marek Chládek

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS