Fotogalerie - Náš Dominik Sabol zvítězil v Mistrovství ČR oboru Truhlář

Dne 10. listopadu 2021 proběhlo v Masarykově střední škole Letovice regionální kolo soutěže odborných dovedností, vyhlašované Klastrem českých nábytkářů, s názvem Mistrovství České republiky oboru Truhlář.
Devátého ročníku soutěže se zúčastnilo 22 nejschopnějších žáků oboru 33-56-H/01 Truhlář z 11 středních škol Jihomoravského a Zlínského kraje za doprovodu svých učitelů odborného výcviku.
Mezi hosty soutěže jsme přivítali starostu města Letovice pana Petra Novotného, ředitelku Integrované SŠ Slavkov paní Vladislavu Kulhánkovou, která organizuje celostátní finále soutěže a ředitele SŠ stavebních řemesel Brno Bosonohy pana Jiřího Košťála, který je garantem všech odborných soutěží Jihomoravského kraje „České ručičky“.
Úkolem soutěžících bylo zhotovit na základě výkresové dokumentace pouze s použitím ručního nářadí hlavolam z bukového dřeva.

Výkony žáků hodnotila odborná porota ve složení:
Radim Gerbrich – předseda poroty delegovaný Klastrem českých nábytkářů a majitel nábytkářské firmy Gerbrich Velké Opatovice
František Mikula, majitel firmy AZ Nábytek Mikula, s.r.o. Rájec – Jestřebí,
Václav Barák - majitel firmy na výrobu nábytku Testo
Michal Kroupa - odborník z firmy Stolmat Letovice

Odborná porota hodnotila výrobky zejména z hlediska dodržení rozměrů podle výkresové dokumentace, provedení čistoty spojů, funkčnosti výrobku, celkového vzhledu a dodržování bezpečnosti práce.

Výsledky soutěže podle jednotlivých krajů:

Kraj Jihomoravský
1. Dominik Sabol z Masarykovy střední školy Letovice
2. Stanislav Polák z Integrované střední školy Hodonín
3. Daniel Raus ze Střední školy polytechnické Brno

Kraj Zlínský
1. Martin Dědek ze Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem
2. Patrik Žák ze Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí
3. Václav Gabrhel ze Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město

Do celostátního finále Mistrovství ČR postupuje za Jihomoravský kraj náš Dominik Sabol pod vedením učitele odborného výcviku pana Josefa Palinka a za Zlínský kraj Martin Dědek.
Absolutním vítězem soutěže s 93 body z možných 100 se stal Martin Dědek ze Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem.

Regionální kolo Mistrovství ČR v Letovicích mělo nejen soutěžní ráz, ale bylo přítomnými vnímáno jako oslava krásného, voňavého truhlářského řemesla, prostorem pro přátelské setkání, čerpání inspirace a sdílení zkušeností.

Děkujeme sponzorům soutěže – městu Letovice, panu Romanu Dvořáčkovi z firmy Interiéry Dvořáček, s.r.o., firmě Stolmat Letovice a obci Roubanina – za poskytnuté finanční a věcné dary.

Ing. Marek Chládek

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS