Fotogalerie - Naše třída po COVIDu

„Realizace programu Spolu po COVIDu byla podpořena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.“

Naše třída po COVIDu

Ve dnech 18. až 20. října se žáci 2. ročníku oboru Truhlář zúčastnili pobytového programu v resortu Camping Baldovec.

Třídenní pobytový program byl financován ze státního rozpočtu v rámci výzvy MŠMT Spolu po COVIDu. Hlavním cílem projektu je zejména stmelení kolektivu a posílení sociálních vazeb ve třídě, podpora primární prevence rizikového chování a podpora duševního zdraví žáků.

Pobyt jsme zahájili týmovými hrami, kde jsme se naučili vzájemně komunikovat, nebát se spolehnout na spolužáky, a také se trošku rozhýbali. Vyzkoušeli si vlastní obratnost a budovali vzájemnou důvěru jištěním kamarádů. V rámci programu jsme si také zahráli na „krále střelců“ a účastnili se „bojových“ týmových her. Jízda lanovkou z výšky 16ti metrů už byla jen třešničkou na dortu.

Spolu s lektory z organizace NaZemi jsme se formou zábavných aktivit dozvěděli něco o změnách klimatu, jak zpracovávat informace z médií či jak sami vnímáme hodnocení ostatních. Učili jsme se, jak je důležitá vzájemná komunikace a jak je důležité nebát se vyjádřit vlastní názor i pocity. Jak vnímat a tolerovat odlišnosti.

Zajímavá byla motivační hra Pevnost Baldyard, kde jsme v týmech plnili úkoly zaměřené na rychlost, obratnost, logické myšlení, postřeh, zvládání stresu, posouvání vlastních hranic a vzájemnou spolupráci.

Žákům se pobyt velmi líbil, zažili společně spoustu legrace i chvilek k zamyšlení a často museli při obtížných aktivitách překonávat sami sebe.

Projekt svůj cíl určitě naplnil, žáci byli nadšení, zážitky je stmelily.

J. Baráková, M. Bašná

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS