Fotogalerie - Kampaň obyčejného hrdinství a naše zapojení již potřetí

Už tradičně jsme se jako ekoškola zapojili do Kampaně obyčejného hrdinství, kterou vyhlašuje kancelář programu Ekoškola. Cílem akce je ukázat, že lze něco pro životní prostředí udělat na své osobní úrovni, ve své domácnosti, ve své komunitě nebo ve své škole. Více na https://ekoskola.cz/cz/aktualni-kampan.

I přes úskalí probíhající částečné distanční výuky měla akce úspěch a zapojili se do ní nejen zaměstnanci školy se svými rodinami, ale především žáci.

Na Domově mládeže se rozhodli plnit hned tři z devíti vypsaných výzev a to výzvy Zasaď rostlinu!, Buď venku! a Udělej něco pro ostatní!. Nejen, že zvládli zasadit 69 rostlin, ale šili také látkové sáčky, kterými udělali radost dalším. Velké díky patří Jaroslavě Žilkové a Jitce Greifové, vychovatelkám, které se do akce zapojily s velkým nasazením.

Kampaň se promítla i do výuky, a to propojením s předmětem Biologie a ekologie pod vedením paní učitelky Ing. et Ing. Pavlíny Bilan. Žáci třídy 2NS vytvořili informační letáčky a video, kde se snaží motivovat ostatní ke změně.

Celkově se nám podařilo ušetřit 460 kg CO2. A třeba i Vás inspirujeme k tomu si některou z výzev vyzkoušet a přispět ke změně.


1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS