Fotogalerie - Masarykova střední konečně v novém

Masarykova střední škola Letovice ukončila v září po dvouleté realizaci rozsáhlou rekonstrukci budovy školy. Získala tak nový „kabát“ v podobě zateplené fasády v obnoveném funkcionalistickém stylu s částečně obměněnými otvorovými výplněmi, šest nových dílen a strojoven se sociálním zázemím pro žáky i učitele, efektivní otopný systém s chytrou regulací vytápění, vzduchotechnické jednotky udržující optimální složení vzduchu v učebnách a nový vzhled a vybavení mnoha učeben a ostatních prostor budovy.
Rekonstrukce si vyžádala investice ve výši 35 miliónů Kč a další milióny neinvestičních výdajů. Při získávání finančních zdrojů školu významně podpořil při jednání se zřizovatelem starosta města pan Mgr. Petr Novotný, kterému náleží velké poděkování. Za podporu děkuji také paní radní Daniele Ottové.
Mohlo by se zdát, že škola má na mnoho let s investicemi vystaráno, ale opak je pravdou. V současnosti je v poslední fázi rekonstrukce ateliérů uměleckých keramických oborů a konferenční místnosti a další projekty se připravují. Známe to všichni – nikdy není hotovo, život nám přináší stále nové výzvy - a je to tak dobře.
Tak jen doufejme, že současná doba covidová se zákazem osobní přítomnosti žáků ve školách nebude mít dlouhé trvání a že našim studentům bude brzy umožněno při vzdělávání plně využívat nové - funkční a podnětné - prostředí a vybavení školy.

Ing. Helena Marešová, ředitelka školy

 

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS