Fotogalerie - Soutěž Postav most! 2020

Masarykova střední škola Letovice již čtvrtým rokem pořádala úspěšnou soutěž pro žáky okolních základních škol Postav most!.

I letos se soutěžilo ve dvou kategoriích. V kategorii „I“ – Mosty dovezené. Úkolem bylo překlenout mezeru širokou 900 mm modelem mostu, který musel být postavený z klasických dřevěných špejlí. Maximální váha modelu byla stanovena 300 g. Tyto konstrukce soutěžící stavěli ve svých školách či domovech a do Letovic je přivezli na zátěžovou zkoušku. V kategorii „II“ byl úkol podobný, ale mosty byly stavěné přímo na místě v časovém limitu 150 minut z omezeného množství materiálu. Úkolem bylo překlenout mezeru 750 mm. Vítězem se stal model, který disponoval nejlepším poměrem celkové nosnosti a vlastní hmotnosti s přihlédnutím k bodům od odborné poroty získaným za design a stavařský přístup.

Soutěže se zúčastnilo sedm základních škol, v kategorii „I“ o vítězství bojovalo 29 týmů, v kategorii „II“ bylo přihlášených týmů 23. V letošním roce se dokonce zúčastnil tým, který nesoutěžil pod záštitou školy, ale sám za sebe. Atmosféra na soutěži byla úžasná a jistě se už všichni těší na další rok a novou výzvu.

Ing. Hana Dostálová

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS