Fotogalerie - Chelmno – miasto zakochanych

ChelmoZ iniciativy starosty města Letovice pana Mgr. Petra Novotného se v pátek 15. listopadu 2019 uskutečnila na naší škole návštěva zástupců institucí z polského Chelmna v čele s jeho starostou.
 
Chelmno má ve svém logu název město milenců, neboť ve zdejším farním kostele jsou uloženy relikvie Sv. Valentýna a ve městě se nachází spousta stop spojených s milostnými tradicemi.
 
Hosté z Polska se seznámili s historií a současností naší školy, nahlédli do praktického i teoretického vyučování uměleckých oborů a oboru truhlář a vyzkoušeli si odborné pracovní operace ve výukovém modulu virtuální reality určeném pro obory zedník a stavebnictví .
 
Polští partneři byli velmi srdeční , obdivovali výrobky a projektové práce našich žáků, a projevili velký zájem o navázání spolupráce s naší školou.
 
Naši žáci uměleckých oborů se tak mohou těšit na realizaci výstavy své keramické tvorby v kulturním centru města Chelmna. Žáky dřevo oborů čekají vzájemné výměnné pobyty s místní odbornou střední školou, které budou doprovázeny stážemi v polských nábytkářských firmách.
 
Helena Marešová
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS