Fotogalerie - Dřevařské provozy očima našich žáků

Exkurze – pila Olomučany

V úterý 15. října 2019 žáci 1. a 2. ročníku oboru Nábytkářství a 2. ročníku oboru Truhlář navštívili pilu v Olomučanech. 
Po areálu pily a výrobními prostory nás provázel mistr výroby, pan Ing. P. Klein, který nás podrobně seznamoval s výrobou řeziva.
Nejdříve jsme procházeli kolem skladu kulatiny. Zde byla uskladněna převážně smrková kulatina po kůrovcové kalamitě, která se následně krátila na výřezy a třídila dle kvality a průměru  na manipulačně třídícím vozíku Bailer-Zembrod. Stěžejní částí byl provoz pilnice, kde žáci měli možnost zhlédnout vstupující výřezy do pilnice a následně jejich rozřezání na kmenové pásové pile. Výrobu řeziva jsme zakončili prohlídkou komorových sušáren firmy Katres a zpracováním dřevního odpadu.
Krásné slunečné a na informace bohaté dopoledne jsme završili příjemnou procházkou na vlakové nádraží v Blansku.
 

Panas

V pátek 18. října 2019 vyjeli žáci 2. a 3. ročníku oboru Nábytkářství do firmy Panas v Praze, která je výhradním dodavatelem dřevoobráběcích strojů italské firmy SCM.  Žákům byly představeny nové možnosti využití automatizace výroby nábytkových dílců včetně praktických ukázek.  Žáci měli možnost zhlédnout pětiosé CNC obráběcí centrum, vertikální průchozí vrtací centrum, automatické olepovačky hran a další tradiční dřevoobráběcí stroje. Zároveň také mohli posoudit kvalitu a rychlost automatizované výroby nábytkových dílců oproti klasické technologii. 
 
Ing. Tomáš Čermák
 

 

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS