Fotogalerie - Vyšlápli jsme na Kraličák i na Stezku v oblacích – výlet třídy 1NS

 Ve dnech 11. - 14. 6. 2019 se uskutečnil výlet třídy 1NS do oblasti Králického Sněžníku. Již cestou tam jsme zažili zpestření dopravy – v České Třebové nás průvodčí vyhnala z vagónu, který začali ze soupravy odpojovat. Nečekaným manévrem jsme nabrali 20 minut zpoždění, a tak jsme v Ústí nad Orlicí nestihli hned první přestup. A tím pádem bylo jasné, že nestihneme ani poslední autobus z Králíků do Dolní Moravy. Ale s trochou improvizace jsme se do večera dostali na místo ubytování v Domě pod Sněžníkem v Dolní Moravě. Hned jsme se zabydleli, povečeřeli a šli se před spaním projít k „mamutovi“.

Druhý den jsme za krásného počasí a svěžího větříku vystoupali na rozhlednu Klepý, pokořili jsme vrchol Králického Sněžníku (1423 m n.m.), napili jsme se z pramene řeky Moravy, vyfotili jsme se se slůnětem a něco si přáli. Druhý den jsme sjezdovkou vystoupali na Stezku v oblacích od arch. Fránka (nominovanou na stavbu ruku 2016). Všichni přešli nebo se pohoupali na síti a někteří odvážlivci vyzkoušeli i sešup tobogánem. Celý den se na obloze převalovaly šedé bouřkové mraky, ale na nás nespadla ani kapka. Slíbenou Patzeltovu jeskyni jsme nenašli, ale už je jasno – je o kousek dál, než jsme ji hledali. Večer jsme poseděli u ohně a opekli si špekáčky a zazpívali s kytarou.

Poslední den jsme ještě zažili překvapení na cestě domů – v Lichkově, kde jsme měli při přestupování asi 1,5 hodiny čas, byl na kolejích „Legiovlak.“ Takže jsme požádali o prohlídku se zajímavým výkladem a byl i čas na shlédnutí krátkého dokumentárního filmu.

Domů jsme dojeli v pořádku a spokojení, plni zážitků. Výlet se povedl a byl prostě úžasný, pohodový, … :-)

Text: Ing. Alena Tomková

Foto: Ing. Tomáš Čermák a Ing. Alena Tomková

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS