Fotogalerie - Výlet na jih a za teplem

Den odjezdu nám připadl na 11.6. 2019, kdy jsme všichni netrpělivě už od rána vyčkávali až vyjedeme za společnými zážitky. Před třetí odpoledne jsme se všichni sešli, jak bylo určeno a vyjeli jsme pohodlnou cestou až do Perné do penzionu U Maňáků.

Přijeli jsme vcelku rychle, vybalili si věci a už jsme se chystali na exkurzi o výrobě vína ve vinařství Génius Vitis. Večer jsme ukončili skokem do sluníčkem ohřáté vody a nakonec spánkem.

Druhý den jsme vstali a čekala nás první turistika, naším cílem bylo město Mikulov. Cestou jsme navštívili Sirotčí hrádek, zámek v Mikulově, kde jsme my jako nábytkáři poznávali slohové útvary tohoto skvostu. Do Mikulova jsme přišli v čase oběda, proto jsme si každý vyšli do nějaké restaurace a občerstvili se dosyta. Další zastávka nám směřovala na Svatý Kopeček, který jsme si každý zdatně vyšel. Cestou zpět jsme se vydali k vodě a navštívili Mariánsky mlýn - Lom. Zde jsme si všichni vykoupali alespoň některou část našeho těla a z posledních sil jsme se vydali zpět na apartmán. Konala se společná večeře, při které každý přiložil ruku k dílu.

Třetí den jsme se vydali na naši druhou a zároveň poslední túru. Vydali jsme se na Děvín, cesta plná stoupání nás také zavedla k televiznímu vysílači. Naše trasa převážně vedla lesní cestičkou, kde na nás ze všech možných světových stran útočili komáři. Došli jsme k Dívčímu hradu, kde jsme si udělali opakovací fotku z našeho adaptačního kurzu z prvního ročníku a poté jsme pokračovali zpět do apartmánu cestou, kde jsme procházeli kolem Vápencové skály. Došli jsme statečně a poštípaně do apartmánu a mohl se podávat pozdní oběd. Odpoledne nás čekali míčové hry a samozřejmě opětovná koupačka. Večer jsme naložili maso a kluci nám ho ugrilovali a musíme říct, že bylo výtečné. Celý večer jsme strávili v atmosféře plné smíchu a zábavy.

Třetí a náš poslední den jsme završili balením všech věcí, dokoupením suvenýru z apartmánu. A už jsme mohli pomalu vyrážet na cestu domů. Výlet byl z mého pohledu naprosto senzační, opět jsme se přiblížili k tomu být nejlepší partou.

Karolína Klusoňová, třída 3NV

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS