Fotogalerie - Pořád se něco děje ...

V domově mládeže tráví ubytovaní žáci většinu svého volného času, a proto se snažíme, aby jeho náplň byla smysluplná a vedla žáky k různým aktivitám.

Co jsme za letošní školní rok zažili, co nás potěšilo?

Na začátku školního roku jsme se s žáky 1. ročníku vydali na procházku městem, aby se dokázali zorientovat a poznali důležitá místa ve městě – poštu, ordinaci školního lékaře, nádraží, pamětihodnosti, sportoviště, MÚ a kulturní zařízení. Jedno ze sportovišť – minigolf, jsme si vyzkoušeli v krásném podzimním odpoledni, kdy většina žáků zdolala všechny dráhy a užila si skákání na trampolínách. Dalším skvělým zážitkem byla návštěva Laser arény v Boskovicích, kterou si nenechal ujít žádný z ubytovaných.

Výročí vzniku Československa jsme si připomněli ve vědomostním soutěžním kvízu „Poznáváme Česko“. Dlouhé podzimní večery jsme si zpestřili při zkoušení tvorby účesů pro dívky i chlapce. Pro velký úspěch se zájemci sešli několikrát během roku a učili se navzájem stříhat a pečovat o vlasy. S blížícím se adventem jsme začali připravovat vánoční výzdobu, nazdobili jsme stromeček, vyráběli adventní věnce a svícny, pekli perníčky. A přišel k nám i Mikuláš se svou družinou, který nás obdaroval sladkostmi. Vyvrcholením předvánočního času byla veselá vánoční besídka plná soutěží, tance a karaoke.

Před plesovou sezónou jsme si připomněli základy etikety a společenského chování formou zábavných scének, které si připravili na zadaná témata sami žáci. Sportovním soupeřením jsme žili několik týdnů při turnaji ve stolním tenisu a stolním fotbálku. Touha po výhře nás neopouštěla ani při společenských hrách, kterým jsme věnovali čas během celého roku. Využívali jsme možnost navštěvovat školní knihovnu, kde si žáci prohlíželi nabízené tituly a půjčovali knihy.

Jarní počasí nás vytáhlo ven. Uklidili jsme okolí internátu a znovu ho provedeme před koncem školního roku. Vyšli jsme na vycházky a sbírali při nich přírodniny na velikonoční tvoření. Tradice jsme si připomněli při pletení pomlázek, výrobě píšťalek a kraslic zdobených slámou.

Během školního roku jsme několikrát uspořádali zájezd na činoherní a muzikálová představení do Městského divadla v Brně. Tyto produkce se setkaly u zúčastněných s velkým kladným ohlasem.

Velký zájem projevili žáci o jednodenní zájezd do Prahy. Po vycházce Královskou cestou jsme zamířili na exkurzi do ČT, potom na Neviditelnou výstavu a na závěr do Muzea čokolády, kde jsme se zúčastnili workshopu a sami si vyrobili několik druhů čokolády.

Se školním rokem se rozloučíme posezením u táboráku, zpestřeným ochutnávkou kulinářských specialit vlastní výroby.

 

Jitka Greifová, Jaroslava Žilková, vychovatelky DM

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS