Fotogalerie - Evropa čte i na Masarykově střední škole v Letovicích

Ve dnech 23. 4. – 9. 5. 2019 proběhla celoevropská kampaň Europe reads, které se zúčastnilo více než 40 studentů osmi tříd Masarykovy střední školy Letovice. Pod vedením vyučujících českého jazyka Mgr. Aleny Opršalové a Mgr. Markéty Machové studenti a studentky svým čtením začali ostatním spolužákům odkrývat příběhy knih, které si vybrali k předčítání.

Byl to opravdu odvážný krok – vystoupit před ostatními, číst nahlas a alespoň částečně představit i doporučit vybranou knížku ostatním… Ale povedlo se! Mnozí dokonce ani nechtěli přestat číst, jak je děj zaujal, a zazněly i hlasy, že takových hodin by někteří uvítali více.

Studenty také neuvěřitelně bavilo natáčet a fotit spolužáky při čtení, aby akce v jednotlivých třídách byla zdokumentovaná a my ji mohli představit na Facebooku, stránkách školy i samotným organizátorům soutěže.

Celá akce tak určitě splnila účel – zdokonalit se ve čtení, získat vztah k psanému slovu a porozumět literárnímu textu. Studenti, kteří jsou v dnešní době více ponořeni do virtuální reality než do reálného světa, poznali svět vybraných knih a mohli plně využít svoji imaginaci a svůj tvůrčí potenciál následně využít v rámci metod literární gramotnosti v hodinách českého jazyka a literatury.

Tak třeba příští rok při dalším ročníku na shledanou!

Mgr. Markéta Machová, vyučující ČJ a ON

Děkovný dopis organizátorů

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS