Fotogalerie - Úspěchy žáků v soutěži zedníků a truhlářů - SUSO Olomouc

Řemeslné dovednosti a um si v letošním regionálním kole soutěže učňů stavebních oborů (SUSO) změřili naši zedníci i truhláři.
Vedli si v olomouckém kole opravdu výtečně! Do soutěže jsme vyslali dvě dvoučlenná družstva zedníků a jedno truhlářů.

V obou družstvech zedníků byli žáci prvního a druhého ročníku a ač jde o soutěž spíše pro starší druháky zapojili se mladší na výbornou. Obě družstva stanula na stupínku vítězů ! A to na 2. místě Roman Dobeš a Michal Horák a na 3. místě Roman Dostál a Michal Zelený. Žáky doprovázel Mgr. Petr Ošlejšek, který je spolu s panem učitelem Romanem Smékalem  i připravoval.

Vojtěch Kubját a Pavel Hartl z druhého ročníku oboru Truhlář si změřili síly s dalšími šesti týmy truhlářů a obsadili pěkné 3. místo.
Po oba soutěžní dny vyráběli stojan na deštníky v prostorách výstaviště Flora. Dobrá byla nejen silná účast regionálních škol a přihlížejících návštěvníků, ale i řemeslná úroveň žáků. Oříškem letošního ročníku bylo množství spojů na výrobku a jeho celková montáž, která se některým týmům ani nezadařila. K celkovému pěknému umístění přispěl i písemný test. Žáky doprovázel Ing. Libor Špidlík, který je spolu s panem učitelem Josefem Palinkem i připravoval.

Mimo soutěžní část byl hodnocen i dvoudenní workshop VELUX. Zúčastnili se jej tři žáci prvního ročníku oboru Truhlář Vojtěch Tichý, Tomáš Cacek a Matěj Štěrba. Jejich úkolem bylo postavit vzorek krovu, olaťovat jej fólií, osadit střešní okno a nainstalovat střešní pálenou krytinu. Jejich intenzivní snaha byla oceněna druhou příčkou ze tří zúčastněných týmů, které byly složeny ze starších pokrývačů a klempířů. Máme zde opravdu šikovné borce J

Vyučujícím a žákům děkujeme za krásnou prezentaci řemesla a naší letovické školy.

 Marek Chládek

 

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS