Fotogalerie - Jeden krásný školní den aneb náš výlet do Prahy

Dne 13. 6. 2018 jsme brzy ráno, jako každoročně ke konci školního roku, vyrazili na výlet do Prahy. I když nám počasí tentokrát moc nepřálo, poprchávalo téměř celý den, moc jsme se těšili.
První naše kroky vedly na Hrad, kde jsme měli objednanou prohlídku s průvodcem. Prohlídka katedrály svatého Víta nás zavedla až ke Kapli svatého Václava, místu odpočinku nejvýznamnějšího českého patrona. Ve Starém královském paláci jsme obdivovali kopie Českých korunovačních klenotů a podívali se také do Vladislavského sálu. Dále jsme si prohlédli baziliku svatého Jiří a zamířili do slavné Zlaté uličky.  Při čekání na výměnu hradní stráže se nám jevilo chování policistů zvláštní, zdálo se, že na někoho čekají. A opravdu, objevila se auta a s majáky vjel do Hradu pan prezident.
Dále naše cesta vedla za soškou Pražského Jezulátka do Kostela Panny Marie Vítězné. Světoznámá soška Pražského Ježíška v kostele je každoročně cílem statisíců lidí z Čech i z celého světa. Kostel je zároveň kulturní a uměleckou památkou světového významu. Po prohlídce kostela jsme vyjeli lanovkou na Petřín. Petřín je velmi oblíbeným výletním místem, je to jedna z nejznámějších dominant Prahy. Na Petříně jsme vystoupali na rozhlednu, odkud se nám nabídl výhled na celou Prahu. Potom nás pobavil zrcadlový labyrint.
Z Petřína jsme sjeli lanovkou a vydali se přes Karlův most, kde jsme sestoupili do přístaviště ukrytého pod posledním obloukem Karlova mostu. Tam nás čekala vyhlídková loď, byla to věrná kopie lodi z konce 19. století.  Čekala nás jedinečná a naučná plavba po Vltavě spojená s poutavým výkladem. Projeli jsme kolem Karlova mostu, do tajemné Čertovky, k Mánesovu mostu a zpět.
Poslední naše zastávka bylo Muzeum smyslů. Tam jsme se tak nasmáli. Všichni se odvážili lehnout na lože z 3500 hřebíků. Muzeum smyslů je interaktivní muzeum, je zde více než 50 exponátů k prozkoumání. Je to místo, které je jak zábavné, tak vzdělávací, jak bláznivé tak i racionální. Kaleidoskop, hlavolamy, místnost vzhůru nohama – to vše lze tady zažít. A taky jsme si vše důkladně vyzkoušeli a řádně si to užili.
A pak už na vlak a cesta domů. Cesta domů poznamenaná únavou, ale doprovázena krásnými zážitky, které si určitě uchováme na dlouhou dobu v paměti.

Jitka Greifová

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS