Fotogalerie - Výtečný výkon na regionální soutěži truhlářů

Dne 13. února 2018 pořádala SŠNO Bystřice pod Hostýnem regionální kolo celostátní soutěže učňů oboru truhlář pro Zlínský a Jihomoravský kraj. Jednalo se o skutečný svátek dřeva, řemesla a pedagogického umu.
Jihomoravský kraj byl zastoupen celkem osmi školami a kraj Zlínský reprezentovaly školy čtyři, včetně hostitelské školy, která měla soutěž a doprovodný program pro učitele pěkně připraveny. Naši školu reprezentovali žáci druhého ročníku Jiří Halva a Ondřej Šumbera.
Celkem soutěžilo 24 žáků, kteří od prvních okamžiků přistoupili k soutěžnímu zadání s vervou, a bylo naprosto jasné, že týmy jsou skvěle připravené a konkurence je veliká. Všichni dělali dětskou sedačku a soutěž úspěšně ukončilo 11 soutěžících.
 
„Pokud by se během soutěže neprodloužil čas o půl hodiny z plánovaných 4 hodin, dokončili by výrobek v limitu včetně úklidu pravděpodobně jen naši žáci. Takto pro méně kvalitní vzhled spojů propadli až na 3. a 6. místo v Jihomoravském kraji. Přesto je to velmi pěkné umístění a žáci a jejich učitelé z OV zasluhují obdiv. Vítězem regionálního kola se tak stal žák hostitelské školy. Pokud by se dodržely striktně zadané parametry soutěže, na prvních místech by se ocitli naši kluci.“
Zmínil Ing. Marek Chládek, zástupce ředitelky pro praktické vyučování.
 
Nejlepší soutěžící Zlínského a Jihomoravského kraje postupují do celostátního kola, které proběhne v dubnu na veletrhu Mobitex v Brně.
 
Petr Dvořáček, učitel OV truhlářů

 

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS