Fotogalerie - Stavaři z Letovic ovládli středoškolskou soutěž BBC ve stavbě mostů na VUT v Brně – vyhráli obě dvě kategorie!

Ve čtvrtek 1. února 2018 se naši stavaři (žáci oboru Stavebnictví – Pozemní stavby) jako každoročně zúčastnili soutěže Bridge Builder Contest, kterou pořádala studentská organizace IAESTE ve spolupráci s Fakultou stavební VUT. Úkolem týmů bylo postavit most ze dvou balíčků špejlí, kterým překlene mezeru 75 cm mezi dvěma stoly. Dalším dovoleným materiálem byl pouze provázek a lepidlo. 

Vojta Flek, Monika Andrlová a Terka Pecháčková zabojovali v kategorii A (mosty přivezené) a jejich nejlehčí most o váze 61 g přenesl zatížení 22,3 kg a vyhráli tak první místo. Během zatěžovacích zkoušek této kategorie stavěl svůj most přímo na místě tým Demoliční četa ve složení Vojta Flek, Vojta Tichý a Štěpán Semeniuk. Už během samotné stavby bylo jasné, že i tento model bude mít šanci na úspěch. Tým opět vsadil na lehkou konstrukci a most, který vážil pouze 65 g a vydržel zatížení 16,7 kg, bezkonkurenčně zvítězil. 
 
Text a foto: Ing. Hana Dostálová, vyučující
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS