Fotogalerie - Ekoden tentokrát s Eko-komem

 Ekotým Masarykovy střední školy Letovice uspořádal s Ekokomem Ekoden nejen pro svoji školu, ale i pro základní školy ze Svitávky a Březové nad Svitavou.

Připravili jsme speciální den s velmi zajímavou přednáškou lektora z Ekokomu a s prezentací „Cesta odpadu u nás v Letovicích“. Lektoři z Eko-komu školy navštěvují s programem Tonda obal na cestách. Tuto pojízdnou výstavu, která je realizována na českých školách již přes 16.let, navštívilo za dobu její existence přes 1,8 milionu dětí. Na akci se žáci dozvěděli, jak, kam a proč se odpad třídí a co se z něj dále vyrábí. Žáci měli možnost se podívat na vzorky recyklovaných materiálů.

Cestu odpadu v Letovicích vysvětlili členovéEkotýmu. Naše Masarykova střední škola se pyšní titulem Ekoškola, proto jsme si připomněli snahy a cíle tohoto projektu a zároveň jsme měli možnost se podívat do 3 firem, které odpad třídí a dále zpracovávají. Členové Ekotýmu nás seznámili se způsobem svozu a třídění odpadu v Letovicích i s novým sběrným dvorem na Červeném vrchu. Nechyběly ani fotografie ze skládky Březinka, spalovny SAKO Brno, Remat Letovice či sběrného dvora Červený vrch.

Ekodne se zúčastnili téměř všichni studenti střední školy, ze ZŠ Svitávka žáci 1., 3., 4., 6. a 7. tříd a ze ZŠ Březová nad Svitavou žáci druhého stupně.  Rádi šíříme myšlenky Ekoškoly a snažíme se přiblížit šetrné chování k přírodě i dalším. 

Děkujeme všem za spolupráci

S pozdravem Ekotým Masarykovy střední školy Letovice
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS