Fotogalerie - Krajská konference Enersol 2016

 Studenti představili své projekty

V Agrocentru Ohrada ve Vískách to pořádně žilo! V pátek 19. února jej zaplnily desítky lidí. Konal se tam totiž již 12. ročník přehlídky žákovských projektů z oblasti environmentálního vzdělávání ENERSOL 2016. Porota během této krajské konference hodnotila na základě celorepublikových pravidel tři aspekty – formální úpravu písemné podoby práce, její odbornou stránku a prezentační schopnosti všech účastníků. Studenti své projekty prezentovali v kategoriích Enersol a praxe, Enersol a inovace a Enersol a popularizace.

A kdo v klání obstál nejlépe? Velkým úspěchem je, že ze 7 studentů, kteří jako tým utvořili družstvo Jihomoravského kraje, se na předních příčkách dvou kategorií umístili dva studenti z Masarykovy střední školy Letovice. Prvním místem v kategorii Praxe se může pochlubit Ondřej Musil studující Nábytkářství, který porotu zaujal svou prací Energie z hnoje. V kategorii Inovace pak stejného úspěchu dosáhl Jakub Stejskal s experimentálním odzkoušením odběru tepla z kompostu.

Akce pod záštitou hejtmana JUDr. Michala Haška se zúčastnili i vzácní hosté, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek a starosta Letovic Vladimír Stejskal a mnozí další.

Konferenci pořádalo Regionální vzdělávací centrum Jihomoravského kraje při MSŠ Letovice. Družstvo Jihomoravského kraje se zúčastní národní soutěžní konference v Nymburku ve dnech 17 - 18. 3. 2016.

Ing. Marek Chládek

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS