Fotogalerie - "Stavaři" a "Zedníci" se zúčastnili prezentací odborných firem

 V rámci 8. ročníku Dnů stavebnictví a bydlení. 3. února nás ve škole navštívili zástupci firmy Heluz cihlářský průmysl v.o.s. Ti pro nás měli připravenou zajímavou prezentaci o svých výrobcích a o správných technologických postupech na stavbách. Poučné byly i fotky z realizací staveb se špatnými neodbornými řešeními a různými amatérskými úpravami na zděných konstrukcích. Po prezentaci se žáci přesunuli do dílny zedníků a zde program pokračoval ukázkami správného zdění ze systému Heluz. Za tím účelem nám firma poskytla materiál, který zůstává ve škole pro další využívání při výuce odborného výcviku zedníků.

4. února proběhla prezentace firmy SASTA cz, provádějící sanace staveb. Opět se jí zúčastnili studenti oborů Stavebnictví a Zedník. Shlédli spoustu zajímavé fotodokumentace ze staveb a akcí této firmy. Většinou se jedná o provádění rekonstrukcí, zabezpečování a zesilování konstrukcí a zemních těles. Vzhledem k používaným technologiím a strojům tato firma provádí i nové speciální konstrukce, zejména ze stříkaného betonu, např. lezecké stěny.

Ještě jednou děkujeme zástupcům firmy Heluz – Ing. Kobzovi a panu Michálkovi a zástupcům firmy SASTA - Ing. Špičkovi, Ing. Bízovi a JUDr. Špičkovi za vstřícný přístup, uspořádání těchto prezentací a poskytnutý materiál pro výuku.

Text i foto: Ing. Alena Tomková

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS