Fotogalerie - Výborné výsledky našich zedníků a truhlářů na soutěži SUSO v Hradci Králové

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO je v plném proudu a již známe výsledky třetího postupového kola 19. ročníku, které se konalo 27. a 28. března 2015 v Hradci Králové v Kongresovém centru ALDIS při výstavě Stavba a zahrada. Své síly zde poměřilo celkem 46 řemeslníků z 19 škol, a to 15 družstev truhlářů a 8 týmů zedníků. Nejlepší řemeslníci z krajských kol postoupí do celorepublikového finále, které proběhne při veletrhu FOR ARCH 2015.

 
 
Za obor truhlář dosáhli nejlepších výsledků žáci z VOŠ OA SOUT Chotěboř, druhými poustupujícími jsou Filip Hruška a Lukáš Vykydal z Masarykovy střední školy Letovice.
Spolu s nimi poputují do celostátního finále zednická družstva v podání vítězů Reného Hrazdíry a Tomáše Popeláře z naší školy a na stříbrné příčce do finále postupují žáci školy z Otrokovic.
„Skoro 20 let se snažíme naším projektem upozornit na alarmující stav absolventů řemeslných oborů. Je třeba si začít odpovídat na otázky typu, kdo bude v budoucnu vlastně umět řemeslo?“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Soutěžní kolo v Hradci Králové proběhlo za podpory Královéhradeckého kraje.
VÝSLEDKY OBORŮ: TRUHLÁŘ, ZEDNÍK
 
Studenti se svých úkolů zhostili neohroženě.
 
Soutěž SUSO je největší nezávislou přehlídkou řemesel na jedné ploše v ČR a na Slovensku. „Heslem pro letošní ročník je motto „Wanted“, které má symbolizovat stálý nedostatek řemeslníků. Naši studenti však ukázali, že je jim řemeslo opravdu blízké a odvážně se zhostili těžkých úkolů. Například práce s dlabačkou či obsluha širokopásových brusek společnosti HOUFEK jim šla od ruky,“ říká David Surmaj. Společnost MAFELL zase prověřila zručnost mladých truhlářů v řezání s kotoučovou a přímočarou pilou při výrobě stojanů na víno, pro zedníky je letos premiérou práce s produkty značky HELUZ.
 
Stolky na květiny budou dělat radost. Stejně jako každý rok tak i v tomto kole putovaly výrobky soutěžících na dobročinné účely. „Exteriérové stolky na květiny, které v tomto postupovém kole vyrobili truhláři, putují do Domova u Biřičky, kde budou dělat radost seniorům,“ uzavírá David Surmaj královéhradecké klání.
 
Ze zdrojů suso.cz a truhlarskyportal.cz vytvořil
Ing. Chládek Marek
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS