Fotogalerie - Kin- Ball, Frisbee Ultimate

 Díky projektu Zdravě a bezpečně v Jihomoravském kraji k nám dne 23. 1.2015 přijeli instruktoři sportovních aktivit z Pohořelic u Brna. Přijeli nám představit dvě nové zájmové aktivity: Kin – Ball a Frisbee UltimateCílem projektu je připoutat pozornost žáků a pedagogů k tématu zdravého, aktivního životního stylu.

První lekce se účastnily třídy NSV1, NSV2, N3 + někteří členové Ekotýmu. Úvodem první dvouhodinovky nás instruktor Lukáš seznámil se základními pravidly hry. Kin-Ball je nová míčová hra, která vyšla ze sportovních potřeb dnešní doby. Je poměrně fyzicky náročná a přitom nevyžaduje dlouhý trénink, abychom si zábavu ze hry užili. Ve hře se rozvíjí orientace v prostoru a strategické uvažování. Jakmile jsme začali hrát, bylo těžké skončit. Nás všechny hra nadchla a jsme rádi, že tento míč o průměru 1,2m naše škola vlastní. Takže i v dalších hodinách tělocviku nebo zájmového kroužku se do hry opět pustíme.

Druhé lekce se účastnila třída TZ1,do počtu je doplnili žáci z N3 a část Ekotýmu. Hru Frisbee Ultimate vedla instruktorka Lenka, která je reprezentantkou ČR ve Frisbee Ultimate. Jelikož se této hře věnuje profesionálně, vysvětlila nám nejen základy, ale ukázala nám i různé finty, které se při hře můžou hodit. Před začátkem jsme cvičili házení a chytání „frisbíčka“. Frisbee Ultimate je velmi atraktivní sport kombinující různé atletické dovednosti.  Zahrnuje v sobě prvky basketbalu, fotbalu a amerického fotbalu. Je to výborná kolektivní hra. Snad se nám poštěstí získat do školního majetku i „frisbíčko“, abychom mohli zdokonalovat naši spolupráci ve třídním týmu.

Tímto bychom rádi poděkovali všem, co akci realizovali, a doufám, že všichni zúčastnění si to užili stejně jako my J

Váš Ekotým

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS