Fotogalerie - Obhájili jsme titul EKOŠKOLA

 Titul Ekoškola Letovičtí obhájili

 

Celý školní rok 2013/2014 se Ekotým a celá Masarykova střední škola, připravovaly na obhajobu titulu Ekoškola. Titul Ekoškola je prestižní ocenění těch základních a středních škol, kde se environmentální výuka propojuje s konkrétními praktickými kroky. Do projektu je zapojeno šestapadesát zemí světa.

Naše škola je výjimečná nejen svojí energetickou soběstačností, ale i tím, že se plně vzděláváme v tématu environmentální výchovy. My jako „Ekotým“ jsme během školního roku navštívili několik firem, které pracují s odpadem. Získané informace pak šíříme dál, mezi naše studenty a někdy i do veřejného tisku. Díky projektu Ekoškola se účastníme různých soutěží a pořádáme zajímavé aktivity pro naše spolužáky i pro veřejnost.

Koncem května proběhl na naší škole audit a odměnou za naši píli byla úspěšná obhajoba titulu „Ekoškola“. A tak se 19.6. 2014 část Ekotýmu vypravila do Prahy k slavnostnímu převzetí tohoto titulu.

Pro některé začala akce už o den dříve, přespáváním v naší Ekotřídě, protože jsme vyjížděli už v pět hodin ráno, abychom byli na místě co nejdříve. Hlavním cílem byl Valdštejnský palác, kde slavnostní předání titulů Ekoškola probíhalo. Po předání jsme měli možnost prohlídky paláce, nahlédli jsme i do senátu, který se nachází v této budově v bývalé konírně. Ohromeni touto barokní stavbou jsme se rozhodli navštívit další pamětihodnosti hlavního města. Šli jsme přes Karlův most, Staroměstské náměstí, obdivovali Orloj i voskové figuríny slavných osobností. Další zastávka byla v Muzeu čokolády, kde jsme se dozvěděli o výrobě čokolády, která začíná u kakaových bobů, a viděli jsme ukázku výroby typické čokoládové pralinky. Poslední zastávkou na naší cestě bylo muzeum, ve kterém jsme poznali starodávné mučicí nástroje. Cesta zpět na hlavní nádraží byla zpestřena ještě Prašnou bránou a Národní českou bankou.

A tak jsme z naší vyslanecké cesty udělali i výlet po Praze. Byl to náročný den, který začal už ve čtyři ráno a pro některé končil v deset hodin večer, ale stál to za to! Byl to super den. Jako každý den s Ekotýmem.

 

Váš Ekotým Masarykovy střední školy Letovice

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS