Fotogalerie - Taky trocha kultury?

V úterý 13. května navštívila třída P1A letovickou GALERII PEX.
Ani nepřízeň počasí - s mírným krupobitím – nepřekazila žákům cestu za kulturou.
Součástí této akce byla nejenom prohlídka uměleckých děl, ale také beseda s paní Bc. Helenou Kalasovou, která všem poskytla bližší informace o jednotlivých uměleckých dílech i jejich autorech a trpělivě odpovídala na všetečné dotazy studentů. Celková atmosféra galerie, jejíž výhodou je, že se tu prakticky na jednom místě soustředí umění v různých podobách, je úžasná a i sama o sobě je pro návštěvníky výrazným a významným estetickým zážitkem. Najdeme tu umělecká díla různého druhu,……… počínaje obrazy, přes grafiku, sklo, keramiku, plastiky až po fotografie a šperky. Součástí galerie je také malé muzeum letovické keramiky.
Praktický každý si tu může najít něco, co jej obzvláště zaujme, osloví a zanechá v něm mimořádný dojem. A to bylo také jedním z úkolů, který měli studenti plnit a zamyslet se nad příčinou, proč zrovna toto umělecké dílo je jim nejbližší. ( A také zjistit co nejvíc informací o jeho autorovi. )
V rámci výuky předmětu Estetika, byla tato akce určitě jednou z nezdařilejších a snad bude motivovat studenty i k častějším návštěvám galerií a třeba i k hlubšímu zamyšlení nad tím, jaký význam má umění v životě člověka.

Vlachová

 

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS