Fotogalerie - Mezinárodní konference ENERSOL 2014 - Otrokovice

 Střední průmyslová škola Otrokovice hostila účastníky jubilejního desátého ročníku mezinárodní konference Enersol, která proběhla od čtvrtka 10. do pátku 11. dubna v Otrokovicích. Do finále soutěže se zaměřením na environmentální vzdělávání se zapojili studenti z celkem deseti krajů České republiky. Dvoudenní akce konané pod záštitou hejtmana Stanislava Mišáka a starosty Otrokovic Jaroslava Budka se zúčastnily také školy ze Slovenska a Rakouska.

Čilý ruch vládl v prostorách místního kulturního domu - Otrokovické Besedy, kde se dvoudenního finálového vyvrcholení soutěže Enersol zúčastnilo téměř 200 účastníků z řad pedagogů, žáků a hostů z České republiky i zahraničí. 

Studenti představili celkem 24 projektů, ve kterých se zaměřili na téma úspor energií při stavbách domů či snižování nákladů na vytápění. "Cílem soutěže je vzdělávat populaci v tématech alternativních energií, energetických úspor a snižování emisí v dopravě, a to formou spolupráce s praxí a působením na osobní postoje mladé generace,“ připomenul ředitel zdejší školy Basel. Členové poroty ocenili vysokou úroveň žákovských prací i způsob prezentace projektů.

Doprovodný program zahrnoval uvítání delegací místní cimbálovou muzikou, ochutnávku regionálních specialit, prohlídku krajského města z terasy Baťova mrakodrapu a prohlídku muzejních expozic.

Za naši školu se ekonference zúčastnili nejlepší soutěžící v krajském kole v naší škole Renata Nachtnebelová a Tereza Bezdíčková. V doprovodu pana učitele Marka Chládka a zástupce ředitelky pro technický úsek Ing. Jaroslava Doskočila.

Výsledky mezinárodního kola soutěže Enersol 2014:

Družstva:

1. Rakousko
2. Česká republika
3. Slovenská republika

Jednotlivci:

Enersol a inovace

1. Benjamin Heiden
2. Tomáš Vízdal
3. Boris Kováč

Enersol a praxe

1. Tomáš Morávek
2. Patrik Mošon
3. Denisa Masárová


Ing. Marek Chládek

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS