Fotogalerie - Lyžařský kurz na Pradědu : 2014

I v letošním školním roce se žáci prvních ročníků našich oborů vypravili na lyžařský kurz. Po loňských dobrých zkušenostech vedoucí kurzu Mgr. I. Petrů zvolila opět „Moravský ledovec“ Jeseníků – Praděd. Ubytovaní jsme byli na horské chatě Barborka, přímo pod vrcholem nejvyšší hory Jeseníků. Přestože se kurz konal v době od 10. - 14. 3. 2014 tedy téměř v jarním čase, sněhové podmínky byly velmi dobré a na svazích, kde jsme jezdili se přírodní sníh držel po celý týden.

Počasí nám přálo a tak při slunění na teplém jarním slunci jsme se mohli kochat pohledy na krásu jesenických hřebenů, Petrových kamenů, Ovčárny i Pradědu. Azurová obloha vydržela po celý týden jak při závodech, které proběhly ve čtvrtek dopoledne tak i při odjezdu z hor.
Družstvo lyžařů vedla Ing. Tomková, snowboarďáky pak Ing. Chládek. Nejenže nás učitelé během pobytu připravovali na závod ve slalomu, který proběhl úspěšně ve čtvrtek, ale nachystali pro nás přednášky, výšlap na Praděd s jeho vysilačem a vyhlídkou, besedy, promítání filmů s lyžařskou tematikou i zábavné večery.

Nebýt drobných úrazů, tak celý lyžařský kurz proběhl v naprosté pohodě. Zdokonalili jsme se ve svých lyžařských dovednostech i se mnoho nového dověděli, upevnili kamarádské mezitřídní vztahy a hlavně strávili týden pohybem a na čerstvém vzduchu.

Štěpán Rozbořil

 

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS