Fotogalerie - Studenti Masarykovy střední školy Letovice v předvánoční Praze

Dne 12. 12. 2013 jsme se v brzkých ranních hodinách vydali s paní vychovatelkou na dlouho očekávaný výlet do Prahy. Po příjezdu do hlavního města naše první kroky vedly na Václavské náměstí. Odtud jsme pokračovali ke Stavovskému divadlu, kde na nás čekal pracovník divadla, který nám zajímavě vyprávěl o jeho historii i současnosti. Stavovské divadlo je jednou z nejkrásnějších a nejstarších historických divadelních staveb v Evropě. Jeho historie je nerozlučně spjata s postavou geniálního hudebního skladatele

W.A.Mozarta. V hledišti se nám líbilo, ale i pod pódiem to bylo pro nás zajímavé.

Další naší zastávkou byla Staroměstská radnice. S paní průvodkyní jsme vstoupili do jejího interiéru. K nejkrásnějším a především nejcennějším prostorám radnice patří radní síň s bohatě zdobeným stropem. Z ní je přístupná radniční gotická kaple, která nabízí pohled na figury apoštolů. Jiříkova síň má název podle busty krále Jiřího z Poděbrad. Brožíkova síň původně sloužila jako zasedací síň pražského zastupitelstva, dnes je sálem reprezentačním. Poté jsme vstoupili do románsko-gotického podzemí Staroměstské radnice. Radniční podzemí dává možnost nahlédnout do doby počátku Starého města pražského. Součástí podzemí je i pietní místo, které křížem z ohořelých trámů upomíná na poslední dny druhé světové války, kdy byla Staroměstská radnice z velké části zničena. Nakonec jsme moderním proskleným výtahem vyjeli na vrchol věže. Výhled z radniční věže patří k nejkrásnějším ve „stověžaté Praze“, jako na dlani jsme měli historické jádro města. Po prohlídce Staroměstské radnice jsme nasáli vánoční atmosféru u stánků na Staroměstském náměstí.

Poslední naše zastávka vedla do Muzea voskových figurín, kde jsme se mohli vyfotit s Karlem Gottem, Bedřichem Smetanou a dalšími osobnostmi kulturního, politického a sportovního života. Den utekl jako voda a my unaveni, ale spokojeni a plni nových zážitků a dojmů, jsme se vraceli do Letovic.

Jitka Tušlová, Anna Dvořáková

studentky Masarykovy střední školy Letovice

 

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS