Fotogalerie - Odborná exkurze studijního oboru Stavebnictví - pozemní stavby v Brně

 Všichni naši žáci oboru stavebnictví – pozemní stavby od prváků až po čtvrťáky v úterý 26.11.2013 vyrazili na odbornou stavební exkurzi do Brna. Cílem naší exkurze v rámci projektu „Praxe do škol“ byla prohlídka novostavby a potom rozestavěné stavby v pasivním standardu.

Nejdříve jsme navštívili novostavbu pasivní budovy Nadace partnerství v Brně, kde si žáci prohlédli ekologicky řešenou zahradu v památkové zóně pod Špilberkem a celou administrativní budovu. Součástí exkurze byla také přednáška, která se týkala provozu této pasivní budovy, řešení vytápění a chlazení pomocí tepelných čerpadel a nákladů na provoz.

Poté jsme se přesunuli do Brna – Modřic, kde probíhá výstavba nového penzionu pro seniory. Žáci si mohli prohlédnout kompletní prováděcí projektovou dokumentaci této pasivní stavby a seznámit se s parametry návrhu těchto budov. Při prohlídce staveniště se žáci dostali do všech částí stavby jak zvenku tak zevnitř. Zajímavá byla jak prohlídka kotelny s kotlem na pelety, tak strojovny s jednotkou na zpětné získávání tepla – rekuperátorem.

Exkurze byla pro žáky velkým přínosem – získali praktické informace o výstavbě a provozu ekologických a energeticky výhodných pasivních domů a seznámili se i se zařízením a provozem na staveništi.

Autor článku a fotografií: Ing. Bc. Andrea Ježková

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS