Fotogalerie - Naši zedníci zvítězili mezi moravskými týmy a postupují do finále!

Cech zedníků ČR se rozhodl opět podpořit propagaci kvalitních řemeslníků organizováním 2. ročníku dovednostní soutěže žáků zednických oborů s názvem „ZEDNICKÉ KLÁNÍ“.

V jednodenní soutěži bylo úkolem tříčlenného družstva podle výkresu postavit segment z cihel systému Ytong firmy Xella. Dominik Vašíček z prvního a David Houser s Jakubem Maschtowským z druhého ročníku oboru Zedník se úkolu zhostili výborně a umístili se na 1. místě.

Kluci tak postupují do finále a mohou porovnat své znalosti v testu a dovednosti ve stavbě z materiálů firem Wienerberger, Heluz a Xella. Na soutěž je připravují učitelé odborného výcviku Roman Smékal, Josef Kubín a Mgr. Petr Ošlejšek.

Regionální kolo „A“ - pro týmy z Čech - se konalo 20. 3. 2024 v Písku. Regionální kolo „B“ - pro týmy škol Moravy a pražské organizátorské školy - proběhlo v Akademii řemesel Praha 11. 4. 2024.

Ze sedmi soutěžních týmů z Moravy postoupily tři nejlepší do finále spolu s třemi nejlepšími týmy z Čech, které vyšly také z jednodenního klání osmi českých týmů. Finále proběhne ve středu 15. a čtvrtek 16. května 2024 v Praze na Náplavce Dvořákova nábřeží.

 

Gratulujeme a přejeme úspěch ve finále!

Ing. Marek Chládek

Tisková zpráva od organizátorské školy

Videozáznam ze soutěže zde:

https://www.youtube.com/watch?v=JCy39rbzEQw&t=22590s

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS