Fotogalerie - Elektrikáři první v Jihomoravském kraji

1. místo v Soutěži odborných dovedností Elektrikář - silnoproud v Jihomoravském kraji získal žák naší školy Martin Šafařík a spolu s Adamem Míchalem byli také nejlepším - 1. soutěžním týmem.

Ve středu 20. března 2024 proběhla v SŠ polytechnické Kyjov soutěž o nejlepšího silnoproudého elektrikáře ze všech elektrotechnických škol jižní Moravy.

Soutěžilo se v kategoriích jednotlivců a týmů. Mladí elektrikáři dopoledne nejdříve vypracovávali písemný test s 36 otázkami. Některé byly výpočtové nebo kreslicí a pro mnohé byly náročné. Následně jednotlivci na svých stanovištích zapojovali stykačové kombinace slaněných vodičů rozvaděče. Po ukončení stanoveného času odborníci a učitelé ze škol vytvořili hodnotitelskou komisi bodující jednotlivé parametry zapojení a následně v podvečer vyhlásila výsledky.

Dvojice našich elektrikářů Martin Šafařík a Adam Míchal výborně zabodovala a obsadila 1. místo. V kategorii jednotlivců se jako první jen se ztrátou devíti bodů do maxima (celkem 200) umístil Martin Šafařík, který byl nejlepší v testové i praktické části. Žáky na soutěž připravoval učitel OV Lubor Vybral a v teorii Ing. Jan Vykoupil.

Martin Šafařík tedy pojede 30. dubna na celostátní finále, které proběhne v Sokolnicích u Brna. Gratulujeme a přejeme hodně štěstí.

Ing. Marek Chládek, zástupce ředitelky pro PV

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS