Fotogalerie - Procházka Prahou v angličtině

Do Prahy jsme se vydali vlakem, abychom se zúčastnili programu s názvem Prague Walks with English. Po příjezdu jsme se rozdělili do tří skupin, přičemž každá měla jednoho průvodce, se kterým jsme se toulali uličkami Malé Strany. Veškerá komunikace probíhala v anglickém jazyce.

Průvodce nás během dvou hodin provedl nepříliš známými místy a vždy nám řekl spoustu zajímavostí. Dozvěděli jsme se, proč je zákon o vlastnictví maximálního počtu pávů, jaký význam má fontána pana Černého, z jakého důvodu se stavěly úzké uličky mezi domy, kdy přesně se začal stavět Karlův most a opodstatnění tohoto data. Vyslechli jsme legendu o stavbě kostela sv. Mikuláše, proč se v Nerudově ulici vyskytují pozlacené alchymistické symboly a co znamenají čísla na pouličním osvětlení. Zastavili jsme se u německé ambasády, kde nám průvodce vyprávěl dramatický a dojemný příběh popisující dobu před Sametovou revolucí, kdy tam byl ubytován extrémně vysoký počet emigrantů. Pověděl nám, jak vznikla Lennonova zeď a co všechno se s ní pojí. Byli jsme též informováni o zaplavené Praze, o kolik stoupala hladina Vltavy a jak se místní obyvatelé bránili povodni. Na konci prohlídky jsme si zahráli i krátký vědomostní kvíz, jehož vítěz obdržel sladkou odměnu.

I přestože jsem Prahu už několikrát navštívila, byl pro mě tenhle výlet obohacující. A především jsme měli možnost si procvičovat své komunikační dovednosti v cizím jazyce.

Ema Bialoboková

Komise anglického jazyka

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS