Fotogalerie - POSTAV MOST! – soutěž pro ZŠ

Navrhnout a postavit most a provést na něm zatěžovací zkoušku si vyzkoušeli žáci ZŠ na soutěži Postav most!, kterou již 7. rokem pořádá Masarykova střední škola Letovice.

I v tomto ročníku se modely mostů stavěly ve dvou kategoriích. V kategorii I – mosty dovezené a kategorii II – mosty stavěné na místě. V kategorii II čekalo soutěžící velké překvapení - dřevěné prvky a pouhá papírová lepící páska. Všechny týmy se s tímto nečekaným zadáním vyrovnaly s grácií a šikovností.

Mosty stavěné žáky ve svých školách či domovech musely překlenout mezeru 1000 mm a být postaveny z klasických dřevěných špejlí. Maximální váha modelu byla stanovena 300 g a šířka mostovky 150 mm.

Vítězem se stal model, který disponoval nejlepším poměrem celkové nosnosti a vlastní hmotnosti s přihlédnutím k bodům od odborné poroty za design a stavařský přístup.

Soutěže se zúčastnilo jedenáct základních škol, a to celkem ze tří krajů. Vítězové si odnesli nejen diplomy a pocit dobře odvedené práce, ale díky našim štědrým sponzorům také krásné ceny.

I. KATEGORIE - Mosty přivezené

1. místo: ZŠ Lysice, tým Lysice 3

2. místo: ZŠ Blansko, tým Proč ne?

3. místo: ZŠ Lysice, tým Lysice 1

 

II. KATEGORIE - Mosty vyráběné na místě

1. místo: ZŠ Hovorany, tým ZŠ Hovorany

2. místo: ZŠ Bratří Čápků, Ústí nad Orlicí, tým 8. A

3. místo: ZŠ Lysice, tým Lysice 1

 

Atmosféra na soutěži byla jako vždy úžasná a jistě se už všichni těšíme na další ročník soutěže, který přinese i nové zadání a novou stavařskou výzvu.

 

za organizátorský tým Komise STAVO  Ing. Hana Dostálová

1 2 3 4 5

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS