Fotogalerie - 2. místo v soutěži Bezpečně do prvního zaměstnání

Ve Výzkumném ústavu bezpečnosti práce se 29. ledna 2024 konalo finále soutěže s názvem Bezpečně do prvního zaměstnání. Utkali se v něm žáci posledních ročníků oborů zaměřených na stavebnictví. Soutěžní den byl vyvrcholením třetího ročníku osvětové kampaně na podporu zvyšování úrovně znalostí a dovedností v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) u budoucích stavařů, kteří zanedlouho začnou vykonávat svou profesi.

Soutěž uspořádal Výzkumný ústav bezpečnosti práce s podporou ministerstva práce a sociálních věcí a akciové společnosti CERVA Group. Cílem organizátorů je mladým učňům z oblasti stavebnictví poskytovat odbornou oporu před nástupem do zaměstnání nebo zahájením soukromého podnikání. Během odborně vedeného semináře, který se konal pro naše truhláře a elektrikáře v listopadu 2023 u nás, měli žáci možnost prokázat své znalosti o BOZP v písemném testu.

Devět nejúspěšnějších žáků z celkově 140 proškolených v celé republice pak postoupilo do závěrečného soutěžního kola, které se odehrálo v pondělí 29. ledna v Praze. Ve finále poměřovali soutěžící své znalosti a dovednosti absolvováním písemného testu a ústní zkoušky před komisí, která byla složená z předních odborníků na BOZP ve stavebnictví.

 

 

 

Nejlepší soutěžící obdrželi hodnotné ceny, ostatní pak ceny upomínkové.

1. místo – notebook v hodnotě do 20 000 Kč, První místo obsadila žákyně ze školy Vysoké Mýto.

2. místo – tablet v hodnotě do 13 000 Kč, Na druhém místě se umístil náš Jakub Smékal z oboru Truhlář, který do Prahy přijel soutěžit i s kolegou z oboru Elektrikář Matějem Dobešem.

3. místo – telefon v hodnotě do 11 000 Kč. Na pomyslné bronzové příčce stanul učeň z Havlíčkova Brodu.

Gratulujeme úspěšným.

Ing. Marek Chládek

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS