Fotogalerie - Vánoční turnaj v miniflorbalu

Družstev dorazil na letošní vánoční turnaj v miniflorbalu tříd do tělocvičny ve čtvrtek 21. prosince rekordní počet: tucet. Rozdělil jsem je do dvou základních skupin po šesti. V rámci skupiny se střetl každý s každým. Vítěz jedné skupiny se pak křížem utkal s druhým nejlepším ze skupiny druhé a poražení z těchto dvou zápasů poté bojovali o bronz. Nakonec proběhlo finále.

V základní skupině trval zápas pouhé 3 minuty, pokud tedy neskončil ještě dříve, v okamžiku, kdy jedno družstvo získalo nad druhým náskok o 3 branky. Až postupující hráli (tzn. poslední 4 zápasy) alespoň dvakrát 3 minuty. Jinak by se turnaj do oběda odehrát nestihl – celkem se během dopoledne odehrálo 34 zápasů!

V první skupině byli nejlepší Šedí z 1S, pak Rudí ze 2T, nepostoupilo 1PO, 1T, 2PO a 2S. Druhou skupinu nejúspěšněji zvládly Bílí ze 3T, poté Rozlišky z 3N+S. Na prvním nepostupovém místě jsme skončili my, učitelé, a dále vypadlo 2NV, 3PZ a 4S.

Křížem nejprve 1S těsně porazilo 3N+S 3:2, následně stejným výsledkem pokořilo 3T o rok mladší 2T. Bronz získalo 3N+S, když do třetice totožným skóre přemohlo 2T.

Až ve finále došlo na jiný poměr branek – 3T zvítězilo nad 1S 3:1.

Po zkušenostech z předchozích ročníků turnaje jsme si my, učitelé, jeden 2x starší a dva 3x starší než ostatní účastníci, bláhově slibovali od krátké hrací doby víc. Coby divák máte pocit, že zápas končí dřív, než se kdokoli stihne zadýchat, natož zapotit. Co se týče žáků nekuřáků, je to bezpochyby správný odhad. Ale co se týká učitelů, ač též nekuřáků, je to dojem naprosto mylný.

Sepsal Robert Suchánek, nafotil Matěj Nebola

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS