Fotogalerie - Zajímavá exkurze stavařů do světa průmyslu a kartografie

Naši žáci se mohli na skvělé exkurzi do společnosti P-D Refractories CZ a.s., která má dlouholetou tradici v oblasti výroby žárovzdorných výrobků a surovin, dozvědět velké množství zajímavých informací a novinek v tomto oboru.

P-D Refractories CZ a.s. je jedním z největších výrobců a dodavatelů materiálu pro kompletní i částečné vyzdívky tepelných zařízení, včetně koksových pecí, vysokých pecí, sklářských pecí a dalších. Studenti měli jedinečnou příležitost nahlédnout do procesů výroby a dozvědět se více o této klíčové oblasti průmyslu.

Ale to nebylo vše. Naše exkurze pokračovala v Moravském kartografickém centru, které je skrytým pokladem v rekonstruované části zámku ve Velkých Opatovicích.

Tato stálá expozice je rozdělena do několika tematických částí, zahrnující geodezii, fotogrammetrii, polygrafii a mapovou tvorbu. Největší pozornost vzbuzuje ústřední exponát - obří plastická mapa historických zemí Moravy a Slezska o ploše přibližně 100 m².

Děkujeme všem studentům, kteří se exkurze zúčastnili, za jejich zvídavost a zájem o náš průmysl i kartografickou historii. Těšíme se na další podobné zážitky a společné objevování.

Komise Stavo

Foto Ondřej Sekanina, 2S

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS