Fotogalerie - Poznáváme skvosty Prahy

Praha, město plné památek, do kterého se sjíždí davy zvědavých turistů. Dne 3.5. jsme do Prahy zavítali i my, žáci ubytovaní v DM. Poznávání jsme začali na Pražském hradě, kde jsme měli domluvenou prohlídku s průvodcem. V Katedrále sv. Víta nám vylíčil všechna podstatná fakta - a že jich bylo! Všichni bedlivě poslouchali a těšili se na nové informace. Výklad pokračoval v Starém královském paláci, kde jsou instalovány kopie korunovačních klenotů, Bazilice sv. Jiří a nevynechali jsme ani Zlatou uličku. Z Jižních zahrad byl krásný výhled na Prahu a její dominanty.
Z Hradu jsme se vydali Nerudovou ulicí do kostela Panny Marie Vítězné za soškou Pražského Jezulátka. Půvabná soška malého Ježíška přijímá denně návštěvníky z celého světa. Lidé zde prosí o pomoc, uzdravení, mír, někteří s důvěrou očekávají narození dítěte a mnozí se vrací, aby poděkovali.
Cestou na Kampu jsme se zastavili u Lennonovy zdi, po Karlově mostě jsme přešli do nízkoprahového centra DROP-IN, kam si drogově závislí chodí pro čisté stříkačky, polévku nebo čaj. Neočekávaně jsme se zde setkali s klientkou, kterou někteří poznali z časosběrného dokumentu o nejznámější narkomance Česka „ Katka“. Poté nám pracovník centra vyprávěl o jejich činnosti a nebezpečí působení návykových látek. Žáci měli spoustu otázek, na které jim ochotně odpovídal. Návštěva centra DROP-IN byla pro nás všechny velmi silným zážitkem.
Procházkou křivolakými uličkami Starého města a Staroměstským náměstím jsme se rozloučili s Prahou. Z výletu jsme si odnesli spoustu nových zážitků a příjemných vzpomínek.

Jitka Greifová

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS