Fotogalerie - Elektrikáři na veletrhu Ampér a přednášce firmy Kopos

Ve dnech 21. a 23. března 2023 se v rámci prohloubení odborných poznatků účastnili elektrikáři exkurze v Brně. Konal se zde 29. Mezinárodní veletrh elektrotechniky, energetiky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení.

Žáci se zaměřili v prvé řadě na vystavovatele pro výrobu, přenos a distribuci elektrické energie. Na stáncích největších lídrů veletrhu Ampér 2023, jako je firma ABB a KOPOS, si prohlédli jejich vystavené exponáty s odborným výkladem. Velkým přínosem byli i jiní vystavovatelé, kterých zde bylo více jak 400.

Studenty také zaujala výstavní plocha věnovaná elektromobilitě. Prohlédli si zde automobily, autonomní autobus, motorky s možností projížďky. Na stánku firmy KOPOS z Kolína si mohli brát elektromontážní krabice pro elektroinstalaci a této možnosti bohatě využívali.

Byla domluvena přednáška od této firmy, které proběhla týden na to, tj. posledního března, kdy naši školu navštívil obchodní specialista společnosti KOPOS KOLÍN a.s., pan Martin Zuzaňák. Žákům druhého a třetího ročníku představil výrobní sortiment elektroinstalačního úložného materiálu, který společnost vyrábí již od roku 1926. Největší zájem si získal elektroinstalační systém pro zateplené budovy a elektroinstalační materiál v nehořlavém nebo samozhášivém provedení, určený do speciálních prostor.

Přednáška byla přínosná a zajímavá nejen pro žáky, ale i pro vyučující. Děkujeme za ni.

Ing. Marek Chládek

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS