Fotogalerie - Déjà vu

Zase až druzí. A opět potíže se sudím. Nedomrlí hokejisti, bez nejmladší opory 3x50+, ani tentokrát nestáli na nejvyšším stupínku bedny.

Na vánoční turnaj ve florbalu tříd dorazilo do tělocvičny ve čtvrtek 22. prosince osm družstev. Rozdělil jsem je do dvou základních skupin po čtyřech. V rámci skupiny se střetl každý s každým. Vítěz jedné skupiny se pak křížem utkal s druhým nejlepším ze skupiny druhé a poražení z těchto dvou zápasů poté bojovali o bronz. Nakonec proběhlo finále.

V první skupině byli nejlepší Rudí z 1T, pak Černí z 1S, nepostoupilo 1NV a 3PZ. Druhou skupinu nejúspěšněji zvládly Bezdéčka ze 3T, poté my, učitelé pod krycím názvem Nedomrlí hokejisti, vypadlo 1EU a 4NS.

Křížem nejprve 3T těsně porazilo 1S 3:2, následně učitelé jasně 1T 4:0. Bronz získalo 1S, když pokořilo 1T 5:1.

Bezdéčka ze třídy 3T s námi ve skupině uhráli plichtu 2:2. A tak tomu mělo být i v základní hrací době finálového střetu, jenže pan sudí se neřídil časomírou. Za stavu 2:2 totiž nechal zápas pokračovat a v tomto naprosto svévolném nastavení nám soupeř vstřelil branku. Své počínání nám sudí zdůvodnil slovy: „No, stejně by se nadstavovalo.“

To ano, nadstavovalo, ale dvě Husákovy děti a jedno Svobodovo by si mohly minutku vydechnout!

Ale já vím, co za tím vězí. Zatímco před půl rokem, na předchozím turnaji byl sudí neúplatný, nyní si o úplatek rovnou řekl sám. Chtěl flašku. Ovšem ve zcela nevhodnou chvíli – těsně před úvodním hvizdem boje o zlato, kdy jsem se již zcela soustředil na nejdůležitější zápas. Akorát mě to rozhodilo.

No nic, nemá cenu se na cokoli vymlouvat. Na turnaji ze sebe každý vydal, co mohl, úroveň hry byla vysoká a ovzduší skvělé díky fanouškům. Před vánočním hodováním jsme nějaké to kilo vypotili.

Sepsal Robert Suchánek, nafotili Marek Prokop a Ondřej Sekanina

1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS