Fotogalerie - Stavaři se zúčastnili Kartografických a geodetických dnů 2015

   V pátek  9. října se žáci třídy S2 a S3 zúčastnili v Moravském kartografickém centru a přilehlém zámeckém parku ve Velkých Opatovicích Kartografických a geodetických dnů. Kartografické a geodetické dny anebo pojďte s námi měřit zámek II tentokrát provedly žáky zámeckým parkem, zámeckou oboru, ale i pivovarskými sklepy, které měly simulovat prostředí šachet v dolech. 

Žáci pod dohledem zkušených geodetů a učitelů vysokých škol plnili ve dvou skupinách úkoly na jednotlivých pracovištích. Úkoly byly různorodé - odhad a měření vodorovných a šikmých vzdáleností, odhad a měření výšek, nivelační měření, práce s buzolou, měření teodolitem, měřický stůl, měření totální stanicí, GPS měření, mapa ČR, orografické bádání v mapě, základy topogrammetrie, analogová mapa, geocaching, lesnické mapy, měření stromů v lese, využití a ukázka dronu (UAV), příprava před měřením a geodetická měření v důlních a podzemních prostorách.
Žáci získali spoustu zajímavých informací, prohlédli si absolutní novinky v tomto oboru a už teď se těší na další ročník této velmi zdařilé akce.
 
Ing. Hana Dostálová
1

Copyright: www.stredni-skola.cz | 516 474 878 | info@stredni-skola.cz | Powered by: NetPublicator | Webdesign: GLIPS