Zahájena pilotáž vzdělávání dospělých - Truhlář nábytkář

5. března bylo zahájeno ověřování rekvalifikačního vzdělávacího programu – Truhlář nábytkář. Výuka modulu "Obrábění a spojování dřeva" v rozsahu 100 hodin bude probíhat 3x týdně v odpoledních hodinách převážně ve školních dílnách formou praktických cvičení pod vedením kvalifikovaných lektorů. Absolventi získají "Osvědčení o absolvování vzdělávacích modulu". Modul je součástí 6 modulů o celkové hodinové dotaci 300 hodin po jejihž absolvování je možné se přihlásit k "Závěrečným zkouškám" oboru Truhlář.

V pilotní skupině je 10 účastníkům, program hradí škola z prostředků projektu UNIV 2 KRAJE a případě hrazení účastníkem by jeho cena na osobu byla kolem 10 tis. Kč. 

Obsah kurzu: 
Obecným cílem vzdělávacího programu je připravit pracovníky pro dělnické povolání řemeslného charakteru s důrazem na tradiční řemeslné činnosti v oblasti zpracování dřeva. Program poskytuje frekventantům odborné poznatky a dovednosti pro zhotovování různých druhů truhlářských výrobků. Jedná se o stěžejní modul vzdělávacího programu. Výuka probíhá pod vedením kvalifikovaných lektorů převážně ve školních dílnách vybavených dřevoobráběcími stroji, ručním truhlářským nářadím apod. Cílem modulu je seznámení se s obsluhou základního výrobního zařízení a nástrojů pro ruční opracování materiálů ve výrobě nábytku, seřízením strojů a zařízení, výměnou nástrojů a možnostmi práce na těchto strojích. V modulu si frekventanti programu procvičí postupy výroby polotovarů, tvarových dílců a možnosti úpravy bočních ploch nábytkových dílců.

Více o programu zde.



Vytvořil Ing. Marek Chládek   |  Stredni-skola skin od Stredni-skola.cz