Modely nábytku vytvořené "Nábytkáři" k příležitosti Týdne stavebnictví a bydlení 2011

Workshop  „Mladí designéři“

Již třetí ročník Týdne stavebnictví a bydlení přinesl pro studenty oboru Nábytkářství zajímavou a přínosnou aktivitu. V projektovém týdnu si studenti vyzkoušeli netradiční výuku, kde mohli plně uplatnit vlastní kreativitu a využít své znalosti z oblasti interiérové tvorby. Zadání bylo velmi velkorysé – vytvořit projektové týmy „designérů“a navrhnout i realizovat ve zmenšeném měřítku část libovolného interiéru. Zadání je zdánlivě jednoduché, ale vyžadovalo schopnost spolupracovat, rozdělit si úkoly, řešit četné problémové situace, argumentovat, konzultovat varianty řešení…Týmy dle vlastních návrhů vytvořily modely, které musely mít správné proporce. To vyžadovalo oprášit vědomosti z oblasti typologie  nábytku, antropometrie a ergonomie. Každý tým musel zároveň přemýšlet o volbě materiálů, kombinaci barev….

Studenti přijali projektové vyučování s nadšením a po třech dnech vznikly pozoruhodné návrhy, na které byli autoři (i učitelé) právem pyšní.

Rozzářit dětské oči …

O radost z jejich práce jsme se rozhodli podělit s veřejností. Kdo jiný by více ocenil malé pokojíky jako děti z mateřské školky. Od nápadu nebylo daleko k realizaci… Kontaktovala nás paní ředitelka Ludmila Lujková z mateřské školy U dvou sluníček v Brněnci. Studenti své výrobky ochotně věnovali malým kamarádům. A děti? Jejich nadšené rozzářené tvářičky jsou pro nás největším uznáním…

Ing. Mária Bašná



Vytvořil Ing. Marek Chládek   |  Stredni-skola skin od Stredni-skola.cz