Exkurze Truhlářů a nábytkářů - jaro 2011 / teluria

TELURIA

BARVY A LAKY TELURIA, s r.o. je moderní společnost, která vyrábí nátěrové hmoty podle nejnovějších technických i ekologických standardů. Společnost působí v Asociaci výrobců nátěrových hmot, od roku 2002 má zavedený certifikát ISO a část její produkce nese označení Ekologicky šetrný výrobek.
Inovace a novátorský přístup má ve firmě hlubokou tradici, která se odvíjí už od roku 1910, kdy firmu založil inženýr chemie Bohumír Jeřábek ve Skrchově, v obci vzdálené asi hodinu jízdy od Brna.

V současnosti sortiment vyráběný v Telurii zahrnuje malířské a fasádní barvy, omítky, stěrky, laky, lazury a emaily pro nátěry dřeva, základní barvy a vrchní emaily pro nátěry kovů, napouštědla a ochranné přípravky na dřevo, lepidla na pokládání podlahových krytin, lepení korku, polystyrenu, tapet a mnohé další materiály. Při vývoji výrobků spolupracují technici firmy s řadou celosvětově známých společností. Výrobky podléhají certifikaci ve státem akreditovaných zkušebnách a mnoho z nich nese osvědčení o šetrnosti k životnímu prostředí.



Vytvořil Ing. Marek Chládek   |  Stredni-skola skin od Stredni-skola.cz