PŘEDNÁŠKA Z OBLASTI POJIŠŤOVNICTVÍ

     V pátek dne 30. 3. 2012 se žáci II. ročníku oboru „Podnikání“ a žáci 4. ročníku oboru „Nábytkářství“ setkali s panem Martinem Ženatou, který je přehledně seznámil s možnostmi ochrany rodiny, podnikání, domova či globálních podnikatelských rizik. Věnoval se rovněž ochraně proti rizikům při cestování a zabezpečení se pro stáří. Připomněl i změny, které nastanou od roku 2013 v oblasti penzijního připojištění a uvedl výčet penzijních fondů působících aktuálně v ČR. Dále byli žáci seznámeni s možnostmi pojištění fyzických osob (pojištění osob, pojištění majetku občanů, autopojištění, penzijní připojištění či cestovní pojištění) a právnických osob (pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, pojištění nákladu, pojištění přerušení provozu atd.).

     V závěru přednášky žáci využili této příležitosti k získání konkrétních informací z oblasti pojišťovnictví. Někteří z nich uvažují i o hledání pracovní pozice v tomto zajímavém a náročném, ale i potřebném oboru.

     Panu Martinu Ženatovi patří naše poděkování za jeho ochotu a zájem o pořádání přednášky v naší škole. Každoročně tak žáci naší školy získávají jeho zásluhou aktuální informace přímo z praxe. Setkání současných žáků s bývalým absolventem naší školy se tak stává již tradicí.

 

 

Autorka textu: Ing. Jana Plchová