Udělení výroční ceny „Učitelka roku 2012“

Dne 7. listopadu 2012 převzala paní učitelka Alena Doskočilová výroční cenu „Učitelka roku“. Tuto cenu převzala z rukou ředitelky nadace Veronica Mgr. Jasny Flamikové a zástupce ředitelky nadace Lipka Brno Ing. Aleše Máchala na konferenci OZE v Brně. Osobně paní učitelce Doskočilové poblahopřála také Ing. Bc. Anna Hubáčková, vedoucí odboru ŽP Krajského úřadu Jihomoravského kraje.

Ocenění bylo určeno pedagogům, kteří vedou žáky k pochopení potřebnosti a smysluplnosti ekologického přístupu k životu, k šetrnému vztahu k přírodě i její ochraně. Posuzováno bylo především dlouhodobé systematické působení učitele a jeho práce s žáky v oblasti enviromentálních aktivit. Cena byla udělena celkem 3 pedagogům vyhodnoceným v rámci Jihomoravského kraje.

S udělením výroční ceny paní učitelce Doskočilové získá naše škola částku 10 tisíc Kč na projekt související s ochranou životního prostředí. Projekt je v současné době ve fázi tvorby a jeho obsahem je vytvoření „učebny v přírodě“ v parčíku u budovy Tyršova 25.

Paní učitelce k tomuto významnému ocenění blahopřejeme!

Učitelka roku Učitelka roku