Novinky v realizaci projektu Zvyšování kvality výuky oborů Stavebnictví a Zedník

CZ.1.07/1.1.02/02.0034

 

Logo_velke_JMK

 

Od 1. března 2010 probíhá u nás na škole projekt Zvyšování kvality výuky oborů Stavebnictví a Zedník (reg. č. CZ.1.07/1.1.02/02.0034), který je realizován v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Jeho cílem je zkvalitnění, zpřístupnění a zjednodušení výuky těchto technických oborů.

 

Za toto období se již povedlo zřídit a plně využívat e-learningový portál, který zpřístupňuje studijní materiály vytvořené učiteli odborných předmětů a učiteli cizích jazyků všem žákům školy. K dispozici jsou na něm studijní materiály, které připravují učitelé – prezentace v powerpointu, knihy vytvořené pomocí systému Moodle, různá videa, chaty v anglickém jazyce, ankety či soutěže. Žáci se mohou připravovat ke studiu i z domova, například formou on-line testů nebo odevzdávání domácích úkolů přes portál.

soutěž

Dále proběhla modernizace rýsovny, a to prostřednictvím nákupu počítačů, softwaru a upgradem již používaného softwaru formou nových licencí programů. Součástí nové počítačové učebny je i velkoformátová tiskárna, wi-fi síť nebo dataprojektor a nové plátno. Díky projektu proběhlo také školení pedagogů v nejnovějších programech používaných ve stavebnictví.

 

Nově je v rámci portálu vyhlášena soutěž pro všechny žáky oborů Stavebnictví a Zedník, která probíhá také pomocí e-learningového portálu. Úkolem je pomocí on-line odevzdávání nahrát na portál nej výkres. Žáci se tedy nejen naučí lépe pracovat s on-line odevzdávám souborů, ale také např. se skenerem.